Ahma

Ahman kuvauskausi alkaa helmikuussa, kun taas karhun kuvauskausi huhtikuussa karhujen herättyä talviunilta. Ahmakausi jatkuu lokakuun loppuun. Todennäköisyys ahman näkemiseen vaihtelee kuukauden mukaan, vaihdellen 60-95 % yötä kohden.

 

Ahma (Gulo gulo) on suurin maalla liikkuva näätäeläin. Suomessa ahmakanta on vakiintunut 200 yksilön tie-noille, josta suurin osa on keskittynyt Itä-Suomeen, tarjoten näin ainutlaatuisen mahdollisuuden kuvaajille ja tarkkailijoille kuvata ja nähdä tämä harvinainen eläin luonnossa.

 

Ahma on arka ja säikky eläin, joka vaatii ehdotonta hiljaisuutta sitä tarkkaillessa. On tärkeää huomioida, että ahmat ovat vaikeita kuvattavia, johtuen niiden nopeista liikkeistä ja helposti säikähtävästä luonteesta, tämän vuoksi hyvä ahmakuva on palkitseva ja ainutlaatuinen onnistuessaan. Ahman ainutlaatuista ja sille luontaista toimintaa korostamaan, puihin kojun ympärille on mahdollista asettaa syöttejä eri korkeuksille. Näin tehden ahma voi seisoa takajaloillaan tai jopa kiivetä puuhun tavoittaakseen syötin. Syötin asettaminen on mahdollis-ta erilaisiin puihin.

 

Täytyy korostaa, että ahmat reagoivat ja liikkuvat huomattavasti nopeammin kuin karhut, aktiivinen valmius kuvaamiseen auttaa saavuttamaan kuvatavoitteesi. Pienestä koostaan johtuen, lumen sulamisen jälkeen ja heinän kasvettua soille, ahmaa ei ole välttämättä helppoa huomata heti, tällöin vaaditaan enemmän huomiota tarkkailijalta.

 

Wild Brown Bear

Kostamustie 5644

88930 Lentiira (Vartius)

   © 2018 Wild Brown Bear Oy

S-posti: myynti()karhunkatselu.fi

 

Puh: 040 5469008

facebook.com/wildbrownbear

Sivukartta

Etusivu

Karhukausi

Kojut

Ahma

Linnut

Nisäkkäät

Maisemat

Karhukeskus

Hinnasto

Info

Huhtikuu

Toukokuu

Kesäkuu-Heinäkuu-Elokuu

Syyskuu

Karhunpennut

Kuvauskojut

Katselukoiut

Lintukoju

Lintulajit Kuhmon alueella

Susi

Tietoa meistä

Varaukset ja tiedustelut

Säännöt ja  info

Saapumisohjeet

Valokuvaajiamme